14 elokuuta 2015

Bio: Octavia Spencer

Octavia Lenora Spencer (1970, USA) on amerikkalainen näyttelijä. Spencer on kokenut Hollywood-veteraani, joka vietti vuosia pienissä sivurooleissa tv:ssa ja elokuvissa, kunnes saavutti läpimurtonsa vuonna 2011, voittaen ansaitusti parhaan naissivuosan Oscar-palkinnon roolistaan elokuvassa Piiat. Sittemmin Spencer on jatkanut uraansa elokuvissa, kuten kriiktikoiden ylistämässä indie-draamassa Smashed, Etelä-Korealaisen ohjaajan arvostetussa toimintadraamassa Snowpiercer, tositapahtumiin perustuvassa palkintoja ropsineessa elokuvassa Fruitvale Station, James Brownista kertovassa elämäkerrassa Get on Up sekä Hollywood-legenda Kevin Costneria vastapäätä draamassa Black or White sekä yleisön rakastamassa sci-fi-toimintasarjassa Outolintu.

Spencer kasvoi Alabamassa ja tuntee muun muassa Piiat -elokuvan pohjateoksen kirjailijan, joka itse asiassa kirjoitti Minnyn (hänen roolinsa elokuvassa) hahmon Spencerin mukaan. Spencer tunnetaan lämpimästä valkokangaskarismastaan ja hyvästä huumorintajustaan. Hänellä ei ole lapsia, vaan on omistanut elämänsä uralleen. Hän on luonut myös menestyksekästä uraa lastenkirjailijana.

"Octavia Spenceria sen sijaan jumaloin. Häntä on niin helppo katsella - hänen näyttelemisensä on koskettavaa ja aitoa. Hänessä on tiettyä lämpöä ja silti hän pystyy olemaan huumorillaan terävä ja osuva. Olen niin iloinen, että hänen lahjakkuutensa on huomioitu Oscarilla (elokuvasta Piiat)."

Trivia:
-On nimetty yhdeksi 25:sta hauskimmasta näyttelijäksi Hollywoodissa
-Ansiot: 6 miljoonaa dollaria
-Yksi harvoista (yhdestätoista) näyttelijästä, joka on voittanut ns. Big Fiven (eli Oscarin, BAFTAn, SAGn, Golden Globen ja Critics' Choice Awardin yhdestä roolista)
-Melissa McCarthyn hyvä ystävä.
-Ohjaaja Tate Taylorin hyvä ystävä.
-On näytellyt sairaanhoitajaa 16 kertaa valkokankaalla ja tv:ssä.
-Henkilökohtainen kommentti: "I was always a closet lover of acting."

Rowena Jeffers, Black or White (2014)

Minny Jackson, The Help (2011)

Wanda, Fruitvale Station (2013)

Aunt Honey, Get on Up (2014)

Johanna Reyes, The Divergent Series: Insurgent (2014)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...