26 heinäkuuta 2015

The Good Lie (The Good Lie)

Odotin tämän elokuvan olevan jokseenkin Elämä pelissä-elokuvan tyylinen, jossa tälläiset vähempiosaiset pääsisivät parempiosaisten luo asumaan ja se muuttaisi heidän maailmansa. Tietty samanlaisuus elokuvissa on, mutta ote on täysin erilainen. Molemmat elokuvat kuitenkin hyviä omilla ansioillaan. The Good Lie kertoo Mamere, Jeremiah ja Paul-nimisistä Sudanilaisista pakolaisista ja heidän sisarestaan Abitalista. Kun Sudanissa syttyi sisällissota, menettivät nämä lapset vanhempansa ja he kävelivät Afrikan halki Keniaan, jossa viettivät kolmetoista vuotta pakolaisleirillä. Lopulta heidät saadaan sijoitettua Amerikkaan, jossa silloinkin Abital erotetaan veljistään Bostoniin, kun Mamere, Paul ja Jeremiah lähetetään Kansas Cityyn. Siellä heistä huolta pitää paikallisen työnvälitysjärjestön työntekijä Carrie Davis (Reese Witherspoon).

Yllättävän suuri osa elokuvasta kuluu kuvatessa näiden lapsien matkaa Afrikan halki, jonka he tosiaan vaelsivat jalan (ilman kenkiä). Olisin kuvitellut, että pääsemme Amerikan mantereelle paljon aikaisemmassa vaiheessa elokuvaa. Reese Witherspoon on myös ikään kuin elokuvan pääosassa, vaikka hänellä on selvä sivurooli. Näistä pienistä seikoista huolimatta, pidin elokuvasta. Yleensä sellainen kurjuudella mässäily, missä joukon lapsia on selvittävä sodan, nälän - kuoleman jaloista, on vähän liikaa katsottavaksi, mutta tämä elokuva ei turhia kuitenkaan paistattele siinä kurjuudessa, sillä tarina on kuitenkin toivosta, paremmasta huomisesta. Elokuvan loppuratkaisu vetääkin sitten jo vähän ylitse, mutta se on pieni ongelma.

Itse asiassa elokuva oli todella hauska. En tiedä onko täysin sopimatonta, että minä nauroin sille kun nämä veljekset yrittävät sopeutua nykyaikaisen Amerikan tyyliin. Hehän eivät nimittäin tienneet edes mikä on puhelin. Oli se tarkoitettu komiikaksi tai ei, toi se mukavan lisäsävyn, muutenkin toimivaan elokuvaan. Reese Witherspoon on yllättävän hyvä. En ole missään vaiheessa pitänyt häntä huonona näyttelijänä, mutta aina hän pääsee yllättämään sillä kuinka hyvin hän pystyy ottamaan katsojan haltuun roolissa kuin roolissa.

The Good Lie on harmillisen vähän huomiota saanut. Tälläisiä elokuvia pitäisi levittää kaikkialle ja kaikille. Viesti on tärkeä ja elokuva hyvä. Sen kulku on juontevaa ja koskaan ei tarvitse haukotella. Erittäin toimivaa draamaa.

...=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...