26 heinäkuuta 2015

Movie Monday #15 - Muut inhoavat, minä en

<<edellinen<<                           >>seuraava>>

"Kaverit haukkuvat sitä huonoksi. Kriitikot lyttäävät. Kukaan ei tykkää, kenellekään ei kelpaa. Odotuksesi ovat siis erittäin alhaalla. Sitten kun viimein näet sen elokuvan, huomaatkin pitäväsi siitä. Saatat jopa rakastaa sitä. Olet tämän mielipiteesi kanssa aika lailla yksin, tosin silloin tällöin löytyy joku sielunkumppani.Tämän viikon haasteena on kertoa elokuvasta, josta sinä pidät mutta muut eivät. Mikä leffa on kaikkien muiden haukuista huolimatta mielestäsi hyvä ja katsomisen arvoinen? Saattaapa se jopa kuulua suosikkeihisi?"

Näitä on monta. Vaikka kuinka kunnioitankin useimmiten kriitkoiden mielipiteitä ja usein olenkin samaa mieltä useimpien kriitikoiden kanssa, välillä, etenkin ammattilaiskriitikot ovat työntäneet sen kuuluisan herneen vähän liian syvälle nenäänsä. Itselle kuitenkin elokuvassa se suurin juttu on, että se viihdyttää. Ei sen tarvi olla mitään Hitchcockia tai Scorsesea ollakseen hyvä, vaan ihan vain kestonsa omaava elokuva, jonka aikana ei tarvitisi kertaakaan haukotella. Se jo, on loistava saavutus. Sitten itse vielä vihaan sellaisia kriitikoita, jotka heti hyppäävät kehumaan jotain elokuvaa, nimenomaan koska se on tylsä. Tälläistä elokuvakritiikkiä en ymmärrä yhtään.


  •  The Tourist - tämä oli todella hyvä elokuva. Venetsia, Angelina Jolie, Johnny Depp, ennalta-arvaamattomat juonenkäänteet, vauhtia, viihdettä - voiko elokuvalta enempää vaatia? Ilmeisesti voi, sillä elokuva on lytätty kriitkoiden keskuudessa täysin.
  • The Boy Next Door - taas kerran tykkäsin ihan hirveästi. Rakastan tälläisiä jännäreitä, joissa ei näe seuraavan juonenkäänteen tulevan, henkilöhahmot ovat sympaattisia ja etenkin herkullista on, jos tarinan pahis on yhtä ällöttävän psykopaattinen kuin tässä. Ei mitään hajua, miksi kriitikot eivät tästä pitäneet. Tämähän on elokuvaviihdettä parhaimmillaan.
  • The Bounty Hunter - mielestäni yksi Anistonin parhaita - tätä vihaa käsittääkseni kriikot kuin yleisökin, mutta minusta tämä oli hauska, "menevä" elokuva. Aniston ja Gerard Butler ovat törkeän hyvän näköisiä yhdessä ja mielestäni heidän kemiansa pelaa. 
  • Se toinen nainen - tämän kävin katsomassa oikein leffassa ja hömppäähän tämäkin on, mutta vain niin jotenkin satumaista ja kimaltelevaa hömppää, että tämän kanssa aika oikein lentää. Tämän voi pistää päälle ja unohtaa oman harmaan elämänsä ja kuvitella olevansa hetken ajan joku huippurikas juristi New Yorkin pilvenpiirtäjässä ja Hamptonsin rantahuvilassa. Vain hetken....  • Siinä nyt oli muutama, en nyt jaksa käydä läpi koko kavalkaadia, mutta näitä kyllä on. Aina ei kaikkien maut todellakaan kohtaa ja ehkä se on ihan hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...