22 kesäkuuta 2015

Vuosi nuoruudestani (Girl, Interrupted)

James Mangold (muita töitä mm. Walk The Line, Knight & Day) ohjasi tämän vuoden 1999 elokuvan, perustuen Susanna Kaysenin omaelämäkerralliseen kirjaan. Winona Ryder on elokuvan pääosassa Kaysen, 18-vuotias lukiosta valmistunut, joka on masentunut ja siksi kirjautuu psykiatriseen sairaalaan. Siellä hän tapaa toinen toistaan erilaisempia ihmiskohtaloita, mieleenpainuvimmin Angelina Jolien esittämän Lisa Rowen, sosiopaatin.

Hätkähdyttävintä tässä on, että tarina on tosi. Elokuvan katsottuani minulle tuli hirveä hinku saada tietää erityisesti, mikä oli Lisa Rowen kohtalo. Ja uskonpa, että tämä oli vain Angelina Jolien täydellisen roolisuorituksen ansiota. Hän vangitsee tarkasti tälläisen sosiopaattisen, ihmisiä hyväkseen käyttävän, mutta lopussa kuitenkin sielun omaavan, henkisesti sairaan ihmisen roolin eli hän on siis uskottava ja syvällinen. Oikeasti, jos haluatte nähdä elokuvan pelastavan, jälkiä jättävän, unohtumattoman upean roolisuorituksen, on Angie tässä kyllä elämänsä roolissa. Mielenkiintoista kyllä, hän sai toisen Oscar-ehdokkuuden (voitettuaan siis tästä roolistaan) myös tositarinasta, Changeling vuonna 2008.

Muuten tämä elokuva onkin sitten aika lapsellinen....=)

2 kommenttia:

  1. Itse tykkäsin tästä tosi paljon kun aikaa sitten katsoin sen :) Winona Ryder on suloinen vähän vinksallaan olevan nuoren tytön roolissa ja Angelina Jolie tosiaan näyttelee hienosti traagisen roolihahmonsa. Vuosi nuoruudestani olisi kyllä tosi mielenkiintoista lukea myös kirjana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen kaikkea siksi, koska tarina on tosi. xD Minun piti leffan jälkeen oikein googlailla mihin nämä henkilöt ovat elämässään päätyneet, mutta tosi vähän tietoa löytyi. Ehkä he haluavat varjella yksityisyyttään.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...