21 kesäkuuta 2015

Grace & Frankie, 1. tuotantokausi

Grace & Frankie on Netflix-komedia, jonka pääosissa on Jane Fonda ja Lily Tomlin. He ovat molemmat tahoillaan olleet naimisissa 40 vuotta. Martin Sheen on Fondan / Gracen aviomies Robert ja Sam Waterston on Tomlinin / Frankien aviomies Sol. Grace ja Robert (Fonda ja Sheen) ovat konservatiivinen, yläluokkainen hienostoperhe, heillä on kaksi aikuista tytärtä Mallory (Brooklyn Decker) ja Brianna (June Diane Raphael). Frankie ja Sol (Tomlin ja Waterston) ovat hippiperhe, jolla on kaksi aikuista poikaa, adoptoidut Nwabudike (Baron Vaughn) ja Coyote (Ethan Embry). Grace ja Frankie eivät oikein tule toimeen, mutta kun heidän aviomiehet (Sol ja Robert eli Waterston ja Sheen) ilmoittavat olevansa homoja ja menevänsä naimisiin keskenään, turvautuvat naiset keskinäiseen, yllättäen löytämäänsä ystävyyteen ja päätyvät jopa asumaan saman katon alle, kun kumpikaan ei halua elää yksin.

Äsh, yritin olla mahdollisimman selkeä tuon juoniselosteen kanssa kuin mahdollista, mutta siitä tuli kaikkea muuta. Eli tiivistetysti: Miehet ovatkin toistensa rakastavaisia, vaimot jäävät keskenään ystäviksi.

Tätä sarjaa odotin kuin kuuta nousevaa. Luen Jane Fondan blogia ja siellä hän mainosti sarjaa kuukausi tolkulla ja meikäläisen odotukset kasvoivat kasvamistaan. Ja ylpeänä voin sanoa, että odotukseni täyttyivät. Sarja on hyvä!

Olen niin ihastunut Netflixiin. Itse asiassa tilanne on niin paha, että tässä jokunen kuukausi sitten kävelin elokuva/pelikauppaan ja katselin niitä dvd-koteloita, kirjoitin ylös niiden nimet, jotka haluaisin katsoa, kun ne Netflixiin tulevat ja kävelin ulos kaupasta ostamatta elokuvan elokuvaa. Niin, tiedän: häpeä, häpeä, häpeä. Minkäs teet? Mukaudun nykyaikaan.

Olinkin siis jo ensimmäisten joukossa katsonut Grace ja Frankien (ensimmäiset neljä jaksoa) heti kun se Netflixiin tuli, koska sinne tulee aina se kausi kerralla, ei tarvitse odottaa viikkotolkulla seuraavaa jaksoa, eikä tarvitse edes mainoksia katsoa! Suosittelen Netflixia. (Ja he eivät minulle edes maksa tästä mainospuheesta) xD

Grace ja Frankie yllätti minun sillä, että se oli kovin mieltäylentävä ja inspiroiva. Se kertoo näistä kahdesta naisesta, jotka toipuvat elämänmuutoksesta ja jatkavat eteenpäin. He tukevat toisiaan ja todistavat, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa elämään uudelleen ja viedä sitä uuteen suuntaan.

Olen suuri Jane Fondan fani. En ole (vielä) nähnyt häneltä kovin montaa elokuvaa, mutta rakastan hänen karismaansa ja aktivisti-minää. Hän puhuu tärkeistä asioista, antaumuksella. Lisäksi olen lukenut hänen kirjoittaman kirjan My Life So Far ja on muuten hyvä kirja, löytyy varmaan jokaisesta kirjastosta maan päällä. Luonnollisesti olin täysin hänen pauloissaan tämänkin sarjan kanssa.

Lily Tomlinia en ole nähnyt juuri missään. Siksi olikin niin positiivinen yllätys, kuinka loistava koomikko tämä nainen on. Nauroin katketakseni juuri Frankielle. Hänen koominen ajoitus on täydellistä. Kyllä, tämän sarjan kanssa saa siis nauraa.

Ehkä suurin huomion varastaja on kuitenkin Jane Fondan eli Gracen tytärtä esittävä June Diane Raphael. Brianna on loistava sivuhahmo ja todella, todella hauska. Sitten taas muusta kastista en oikein pidä. Sam Waterstonin ääni vie hänen näyttelemisestään kaiken uskottavuuden. Martin Sheen on aika tavallisen oloinen pulliainen, hän ei pääse liikaa kuitenkaan härnäämään, mutta sitten Brooklyn Decker on näyttelijä, jota en voi sietää. Hän oli aivan järkyttävä Adam Sandlerin komediassa Just Go With It (samainen rooli, josta Goldie Hawn loistavasti muuten voitti Oscarin, vuoden 1969 versiosta.) ja tässäkin hänen suurin arvonsa on olla kaunis koriste. Inhottaa, että tälläiset näyttelijät saavat roolin roolin perään, kun jotkut oikeasti lahjakkaat, ehkä sitten vähemmän kauniit näyttelijät voisivat oikeasti tälläisillä rooleilla jotain tehdäkin.

Anyways, ei nämä muutamat surkeat näyttelijät pääse tätä sarjaa pilaamaan, sillä päähuomio on onneksi Fondassa ja Tomlinissa. Ja onpa virkistävää nähdä komediasarjan pääosassa kaksi, vanhempaa naista, tyypillisen kahden (tai yhden) nuoren miehen sijaan. Heti on laatu paljon, paljon parempaa.

Vähän se häiritsee, että Solia ja Robertia (eli näitä Frankiesta ja Gracesta eronneita aviomiehiä) pyöritetään mukana aina viimeiseen jaksoon asti. Heidät olisi jossain vaiheessa jo voinut laskea taka-alalle, jotta huomio olisi VIELÄ enemmän näissä kahdessa naisessa, joiden nimet, herran jestas, on sarjan nimi!

Viimeaikainen ilouutinen on ollut, että sarja saa (ainakin) toisen tuotantokauden! Sitä innolla odotellessa...


...=)

4 kommenttia:

 1. Olen tätä myös Netflixiä selatessani miettinyt, mutta en ole vielä rohjennut sitä alkaa katsastamaan. Jotenkin idea siitä, että miehet ovatkin rakastavaisia keskenään vaikuttaa niin mukahauskalta juonikuviolta, mutta jos sarja keskittyy enemmänkin näihin naisiin, niin jotain oikeaa ideaa voisikin löytyä. Nähtävästi pitäisi kuitenkin antaa mahdollisuus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän täysin mitä tarkoitat. Mutta tosiaan pelko on turha. Se sarja liikkuu heti ensimmäisen kohtauksen jälkeen jo enemmän näiden kahden naisen väliseen ystävyyteen ja elämäsäs eteenpäin siirtymiseen. Ja se ensimmäinenkin kohtaus on hauska... xD ;)

   Poista
 2. Kannatti katsoa! Varsinkin tosiaan nuo naiset olivat erityisen hauskoja. Jane Fonda oli aivan mahtava. Parasta oli ettei ollut mitään naururaitaa takana! Kiitos suosituksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JES! Loistavaa, että tykkäsit. Sarja on tosiaan ihanan kevyt, sellainen jonka voi pistää päälle murehtimatta liikaa, että putoaako pois kärryiltä ja samalla se on sellainen mieltä ylentävä kasvutarina, joka pisteenä i:n päällä vielä naurattaa, oikeasti. Ja todellakin juuri nämä pääosanaiset, kaksi legendaa todellakin näyttävät mistä ovat tehty! xD

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...