15 kesäkuuta 2015

Bio: Patrick Wilson

Patrick Joseph Wilson (1973, USA) on amerikkalainen teatteri-, tv- ja elokuvanäyttelijä. Wilson aloitti uransa Broadwaylla, jossa hän omaa vahvan taustan, ansaittuaan muun muassa kaksi Tony-ehdokkuutta musikaaleista The Full Monty ja Oklahoma!, 2000-luvun alussa. Wilson alkoi saada jalansijaa myös Hollywoodista, Mike Nicholsin ohjaaman tv:n minisarjan Angels in America, myötä. Hänen vastanäyttelijöitään sarjassa oli Meryl Streep, Al Pacino ja Emma Thompson. Wilsonin oli helppo esiintyä Oopperan kummituksen elokuvasovitukseen, musikaalitaustansa myötä ja siitä hän jatkoi upeasti sellaisiin elokuviin kuten Little Children (2006), Kate Winsletia vastapäätä, Passengers (2008), Anne Hathawayta vastapäätä, Watchmen (2009), The A-Team (2010), The Switch (2010) Jennifer Anistonin kanssa, Morning Glory (2010) vastanäyttelijänä muun muassa Harrison Ford, Young Adult (2011) Charlize Theronia vastapäätä, Prometheus (2012) ja kauhuelokuva The Conjuring (2010).

Wilson on läpi uransa nauttinut suunnatonta menestystä kaikissa meediumeissa teatterien lavoilta valkokankaalle. Vaikka hän ei olekaan missään vaiheessa noussut Brad Pittin kaltaiseksi joka kodin tuntemaksi nimeksi, hän on luonut vaikuttavaa uraa jo pidemmän aikaa työskennellen parhaimpien ohjaajien (kuten Ridley Scott, Jason Reitman, Mike Nichols) kanssa. Wilson on kovan luokan amerikkalaisen jalkapallon fani. Hän on ollut naimisissa vaimonsa kanssa vuodesta 2005 ja heillä on kaksi lasta.

"Patrick Wilson on myös hyvä. Hänen kasvonsa ovat näyttelijänkasvot. Minusta hän on vaarallisen 'typecastattu' tälläiseen komean miehen rooliin, mutta kun katsoo hänen kasvojaan ja silmiään, niissä tapahtuu niin paljon. Ne ovat niin ilmaisevat, hän pystyy silmillään sanomaan enemmän kuin huonompi näyttelijä tuhannella vuorosanalla. Kohtaus, jossa hän on kosimassa Jennifer Anistonin roolihahmoa ja Jason Batemanin Wally keskeyttää hänet, kehotan katsomaan Wilsonin silmiä. Hän on jopa liian hyvä tälläiseen kevyeen draamaan."


Trivia:
-Ansiot: eri lähteiden mukaan hänen ansionsa liikkuvat parista miljoonasta jopa 200 miljoonaa dollariin. Mediamassin artikkelin mukaan hän on sijoittanut rahojaa fiksusti ja vaikka hänen elokuvista kertyvä ansio liikkuu muutaman miljoonan kohdalla per elokuva, on hänen omaisuutensa arvo lähemmäs sataa miljoonaa dollaria.
-Nimesi hevosensa Frodon mukaan, Taru sormusten herrasta-trilogiasta.
-Kerry Washingtonin tähdittämässä Scandal-tv-sarjassa näyttelevä Scott Foley on naimisissa Wilsonin vaimon sisaren kanssa.
-Tom Hanks toimi inspiraationa hänelle näyttelijäksi ryhtymisestä.
-Henkilökohtainen kommentti: "I would never abandon Broadway"
Ed Warren, The Conuring

Brad Adamson, Little Children

Eric Clark, Passengers


Adam Bennett, Morning GloryViscount Raoul de Chagny, The Phantom of The Opera

Roland, The Switch


Buddy Slade, Young Adult


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...