15 kesäkuuta 2015

Bio: Natalie Dormer

Natalie Dormer (1982, Iso-Britannia) on brittiläinen näyttelijä. Kouluaikanaan Dormer harjoitti tanssia, mutta haki kuitenkin opiskelemaan draamaa yliopistoon. Kuusi kuukautta valmistumisensa jälkeen, Dormer voitti osan Heath Ledgerin tähdittämästä elokuvasta Casanova, vuonna 2005. Elokuva ei kuitenkaan tehnyt Dormerista tähteä, vaan tämä joutui jopa hakemaan töitä tarjoilijana, koska ei saanut yhtäkään roolia. Dormer kuitenkin pian palkattiin brittiläiseen tv-sarjaan The Tudors, jonka pääosissa oli Jonathan Rhys-Meyers. Dormer sai osastaan kehuja kriitikoilta ja tämä mahdollisti hänen siirtymisen muihinkin projekteihin. Hän näytteli osaa yhdessä Hercule Poirot-jaksossa (sarja, jonka pääosassa on David Suchet) ja sai pieniä rooleja elokuvista kuten Madonnan ohjaama W.E. ja Chris Evansin tähdittämä Captain America: The First Avenger. Hän myös teki joitakin teatterirooleja, kunnes sai osan supersuositusta tv-sarjasta Game of Thrones. Tämä viimein teki Dormerista tähden. Sittemmin Dormer on näytellyt osia tv-sarjassa Holmes NYC ja elokuvissa Rush (2013), The Counselor (2013) ja Nälkäpeli: Matkijanärhi (2014, 2015). Dormer on ollut kihloissa irlantilaisen näyttelijän Anthony Byrnen kanssa vuodesta 2011.

"...voisin ylistää Natalie Dormeria iänikuisuuksiin. Hänellä on uskomaton kyky olla läsnä, uskoa jokaiseen vuorosanaansa ja ilmentää joka sekunti hahmonsa ominaisuutta. Tosin, koen, että hän on hieman väärin käytetty tässä (elokuvassa Nälkäpeli: Matkijanärhi). Hän oli niin loistava psykopaattisena murhaajanerona Holmes NYC:ssa ja juonittelevana kaunottarena Game of Thronesissa ja tässä hän on "vain" apuri Katnissin taustajoukoissa. Mutta hän vetää roolin kuin roolin hyvin." 

Trivia:
-Ansiot: 3 miljoonaa dollaria
-Cate Blanchett oli hänen inspiraationsa näyttelijäksi ryhtymiseen.
-Harrastaa miekkailua
-Häntä on koulukiusattu
-Lapsuuden haaveammatti oli lentoemäntä
-Asuu samalla kadulla kuin ystävä ja Nälkäpeli-kanssanäyttelijä Sam Claflin.
-Harrastaa joogaa.
-Rakastaa sukeltamista.
-On laulajana mezzo-sopraano
-Hänen osansa Casanovassa oli alunperin pieni. Hän kuitenkin hurmasi ohjaajan Lasse Hallströmin ja tämä kirjoitti osasta pidemmän ja humoristisemman.
-Juossut maratonin.
-Esiintyi Take Me To Church-hitistä tunnetun Hozierin musiikkivideossa.
-Ajoi toisen puolen päästään kaljuksi osaansa Nälkpelissä, varten.
-Nimeää lempielokuvikseen Robert Altmanin McCabe & Mrs. Miller (pääosissa Warren Beatty ja Julie Christie), Monsterit Oy, ja Ridley Scottin ohjaama Thelma & Louise (pääosissa Susan Sarandon ja Geena Davis)
-Henkilökohtainen kommentti: "I love those women that I play that have sexual power. But I'm trying to step away from it for me, and my artistic growth. It's more about who I am. I'm not that woman."


Anne Boleyn, The Tudors

The Blonde, The Counselor

Charlie, The Riot Club

Private Lorraine, Captain America: The First Avenger

Cressida, The Hunger Games: Catching Fire 
Nurse Gemma, Rush

Irene Adler / Moriarty, Elementary
Elizabeth Bowes-Lyon, W.E.
Victoria, Casanova

Margaery Tyrell, Game of Thrones

2 kommenttia:

 1. Hyvä postaus. Diggaan Dormerista. Jostain ihmeen syystä mulla meni jossain vaiheessa sekaisin keskenään Natalie Dormer ja Lea Seydoux, god knows why...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein googlata, ketä Lea Seydoux on... Ai se. No, en todellakaan tiedä miksi xD
   Mutta Nataliesta pidän - nyt vielä erityisesti kun GoTin viides kausi meneillään (minulla vielä kesken...vähän aikaa) =)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...