17 tammikuuta 2014

TV Thursday #18: Paras puvustus

Eli nyt vastaan taas teevee torstain haasteeseen viikon tauon jälkeen, koska en vain keksinyt urheiluaiheeseen haasteeseen mitään. Yksinkertaisesti ne vähäiset urheilusarjat, joita tv:ssä on, niitä ei näytetä Suomessa tai en muuten vain ole ehtinyt niitä katsomaan. Yleensä katson urheilua itsessään.
   Joka tapauksessa tämän viikon haasteessa puhutaan puvustuksesta. Mikä on mielestäni paras puvustus televisio-sarjassa? Vastausta joudun nyt vähän pohtimalla hakemaan.
    Game of Thrones-sarjassa on luonnollisesti puvustus aivan huippua! En yleensä kiinnitä siihen niin paljon huomiota, joten siksi sen arvioiminen on vähän vaikeaa. Mutta jokaisella tavallisella tallaajallakin on keskiaikaiset vaatteet ja kahta samanlaista ei juuri näy, paitsi tietenkin Pohjoisen muurin miehillä. Mutta nekin taitaa olla erilaiset keskenään. Sitten tietenkin Dothrakien vaatteet on melko samanlaisia, mutta sinnekin on saatu eroja. Mielenkiintoista. Kuinkahan iso Game of Thronesin budjetti on, jos pelkkä puvustus vie jo noin paljon. Sitten tietenkin vielä kymmenen jaksoa vuodessa, mikä tarkoittaa ikään kuin viisi elokuvaa vuodessa. Ja kaikkien näyttelijöiden palkat. Anyways, aiheeseen takaisin...
     Hercule Poirot! Keksinpäs, haha! Eli Hercule Poirot, josta olen nähnyt melkein kaikki jaksot. Suomessa sitä pyörittää Yle. Sarja tai oikeastaan tv-elokuva-sarja perustuu Agatha Christien legendaarisiin kirjoihin (, joita en ole lukenut...). Sarja sijoittuu n. 1930-luvulle, aika, jonka teemasta pidän, kuten myös Keski-ajasta, toisin kuin esimerkiksi 50- tai 70-lukujen teemoista. Puvustus on upeaa ja niin on David Suchet'n näyttelijätyö Poirottinakin, peittoaa mennen tullen Hercule Poirotina Oscar-ehdokkuuden saaneen Albert Finneyn. On Finneykin hyvä ja saa hahmoon karismaa ja tunnetta, mutta Suchet tuo siihen niin paljon enemmän sisältöä. Harry Potter-faneille tiedoksi, että Matami Huiskia esittänyt Zoe Wanamaker esiintyy myös sarjassa Ariadne Oliverina ja onhan hänkin hyvä.


1 kommentti:

  1. Poirotissa on kyllä niin upeita vaatteita.... etenkin ne ihanat lanteita keinuttelevat diivat jotka on laitettu hiuskarvaa myöten upeiksi, ah...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...