27 tammikuuta 2014

Enough Said (Enough Said)

Enough Said on vuoden 2013 amerikkalainen romanttinen komedia. Sen pääosissa on Julia Louis-Dreyfus ja James Gandolfini. Sivuosissa on Catherine Keener, Toni Collette ja Ben Falcone. Elokuvan ohjasi ja käsikirjoitti Nicole Holofcener.
      Eva (Julia Louis-Dreyfus) on hieroja, joka erosi miehestään muutamia vuosia sitten. Yksi ilta Eva menee juhliin ystäviensä naimisissa olevien Willin (Ben Falcone) ja Sarahin (Toni Collette) kanssa. Juhlissa Eva tapaa runoilijan Mariannen (Catherine Keener), josta tulee hänen hieronta-asiakas ja ystävä ja Albertin (James Gandolfini), josta tulee hänen poikaystävänsä. Myöhemmin Evalle selviää, että Marianne ja Albert ovat eronneet ja heillä on yhteinen tytär. Samaan aikaan Eva joutuu selviämään oman tyttärensä collegeen lähdöstä.
     Enough Said on klassisen kaunis elokuva. Pidän elokuvista, jotka noudattavat tälläistä perinteistä juoniarkkia, jossa on kliimaksit ja onnelliset loppuratkaisut. Pidän elokuvan yksinkertaisuudesta ja hyvästä mausta. Käsikirjoitus on aivan huippu! Kliseisesti sanottuna elokuva on elämänmakuinen. Pidän siitä. Elokuva on todella sympaattinen. Olen täysin varma, että jos elokuva olisi tehty viisikymmentä vuotta sitten, se olisi klassikko. Elokuva on kuitenkin alkuperäinen. Se on sivistynyt, älykäs, hienostunut ja viehättävä. Siihen ei voi olla rakastumatta. Kaunista.
     Julia Louis-Dreyfus on elokuvan pääosassa täydellinen. Hän on koomisesti yksi lahjakkaimpia näyttelijättäriä koskaan. Hänen ajoituksensa on virheetöntä ja hänen luomat yksityiskohtaiset eleet ovat vain mausteena päällä. Hän pysyy todella aitona läpi elokuvan. Hän on luontainen ja läsnä. Hän on lämmin ja hän kiinnittää huomion. Hän valaisee valkokankaan ja luo unohtumatonta karismaa. Hän on luonnollinen. Mikään osa roolisuorituksesta ei tunnu väkinäiseltä ja hän saa roolisuoritukseen todella paljon ihmisyyttä. Hän tekee siitä uskottavaa, syvällistä, kevyttä, mutta aitoa tulkintaa. Sitä hän saa roolisuoritukseensa upeasti - tulkintaa. Elokuvan huippukohta, jossa hänen hahmonsa pyytää Gandolfinin hahmolta anteeksi, on häneltä tajunnanräjäyttävän täydellistä!
     James Gandolfini näyttelee yhteen Julia Louis-Dreyfusin kanssa todella hyvin. He saavat aikaan ajatonta valkokangaskemiaa ja heitä katselee mielellään yhdessä. He saavat parisuhteen näyttämään luonnolliselta ja aidolta, toimivalta. Yllättävää kyllä heidän roolisuorituksensa ovat ehkä parhain ylistys rakkaudelle, mitä koskaan on elokuvassa nähty. Gandolfini tuo kaiken tämän lisäksi roolisuoritukseensa myös paljon aitoutta, voimaa, tunnetta ja älykkyyttä. Gandolfini on älykäs näyttelijä. Ehkä älykkäin miesnäyttelijä, mitä löytyy. Hänen hahmonsa on niin luontainen, helposti lähestyttävä ja uskottava kuin vain voi olla ja siitä kuuluu kiitos tietysti hienolle käsikirjoitukselle, mutta ennen kaikkea James Gandolfinille.
      Enough Said on klassinen esimerkki Hollywoodin taiasta. Tätä se on parhaimmillaan. Kaikki osa-alueet toimivat aina käsikirjoituksesta näyttelijäsuorituksiin, kemiaan ja yksinkertaiseen ja perinteiseen juoniarkkiin. Hollywood osaa tehdä tavallisesta elämästä unohtumattomia elokuvahetkiä! Siksi rakastan Hollywoodia ja elokuvaa Enough Said.

10
"Viisi tähteä"

...=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...